2011. június 15., szerda

Lángoló Sztyeppék (Burning Steppes)


Központ: Feketeszikla Orom (1.500)
Lakosság: 3.000 (50% Feketeszikla ork, 30% Tűzbelű ogre (Fire-gut ogre), 15% fekete sárkány, 5% Sötétvas törp)
Államforma: Diktatórikus egyeduralom
Vezetők: Feketekéz Rend Hadfőnök, Ogg'ora Főnök
Főbb települések: Tűzbelű Szikla (Fire-Gut Rock) (900), Feketeszikla Mélység (150)
Nyelvek: Sárkány, Törp, Kalimag, Orc
Hit: Sámánizmus
Erőforrás: ásványkincsek
Befolyás: Fekete sárkánynemzetség és tűz-elementálok

Az egyetlen elérhető átjáró Azeroth és a Khaz Modanban lévő otthonom között az őrült Feketeszikla Ormon és a Lángoló Sztyeppéken vezet át. Az országút jól járható, de veszélyes. A göröngyös és rögös hegyoldalakon és hegyeken átvezető út a gyakori utazók miatt biztonságos, de a bestiák megérzik, ha letérsz az útról és azonnal lecsapnak rád.
Bár sokan főútvonalként használják a Lángoló Sztyeppéket, mégis itt található az egyik legnagyobb ork település Azerothon. Ezek az orkok nem tartják tiszteletben Thrall fegyverszünetét a Szövetséggel, hanem ugyanazokat a barbár hagyományokat folytatják, amikre emlékszem a Harmadik Háború előtti orkokból. Bár ha őszinte akarok lenni, nem tudom hibáztatni őket azért, mert gyűlölik a Szövetséget, hiszen a viharváradi portyázók gyakran levadásszák őket. Ha mélyebbre hatolsz ebben a régióban, ogrékat, sárkányokat találhatsz és az én gonosz kuzinjaimat a Sötétvas klánból.
Mivel a vulkán aktív és a láva folyik, az időjárás állandóan száraz és forró. Ez talán a legfárasztóbb része a Khaz Modanból Azerothra való utazásnak.


Lakosság és kultúra

Az egyszeri (és szerencsés) utazó Khaz Modan és Azeroth között aligha fogja látni egyetlen lakosát is a Lángoló Sztyeppéknek. Attól még az orkok egy tartós települést tartanak fenn a vulkán körül, elrejtve az úttól, de állandóan figyelve a Szövetség támadásaira.
Ezek az orkok sokkal jobban hasonlítanak azokra, akikkel az Első és a Második Háború során találkoztam, mint a jelenlegi Horda, amiről Kalimdorban számos történetet hallottam. Vérszomj és kegyetlenség jellemzi őket, és a Feketeszikla Orom körüli hegyekben fém után bányásznak, amelyből fegyvert és páncélt készítenek.
A Tűzbelű ogrék délen az arcane mágiát követik, de hatalmas testük lehetővé teszi azt is, hogy közelharcba bocsátkozzanak. Adj egy furkósbotot egy orge varázsló kezébe és ugyanúgy kiüti a legerősebb törp harcos koponyáját vele. Ez az erőszakos nép csak arra koncentrál, hogy a Lángoló Sztyeppéket ogre területté változtassák. A Szövetség – és persze az orkok, a Sötétvas törpök és a sárkány népek – nem fogják hagyni, hogy az északra vezető egyetlen átjárót elveszítsék.
A fekete sárkányok megfoghatatlanok, és aki el kívánja kerülni, hogy darabokra szaggassák, kellő tűzerő nélkül ne menjen a közelükbe. A magányos utazókat sportból megtámadják, és szabad prédának tekintenek mindenkit, aki megközelíti az általuk birtokolt erődöt.


Földrajz

Mivel a Khaz Modani hegyormok bája és szépsége hiányzik, ezért az Elátkozott Földek hegyei azt a nyers energiát tükrözik, amely átalakította őket. Minden szikla megolvadt, amikor a vulkán létrejött, és a láva örökre megváltoztatta a látképet. A Feketeszikla Orom félelmet kelt puszta tömegével és a nyilvánvaló pusztítással, míg a régió többi része próbál helyreállni azok után a károk után, amelyet Ragnarosnak, a tűz-elementálok királyának újjáéledése okozott.


Tájegységek és települések

A Lángoló Sztyeppéket olyanok foglalták el, akik szívesen fogadják azokat az utazókat, akiknek a feje egy lándzsavégre van tűzve. Átutazni rajta egy szükséges rossz, és minél gyorsabban tesszük, annál jobb.

Feketeszikla Mélység (erőd, 300): A Sötétvas klán egyik legtehetségesebb kovácsa, Franclorn kovácsmester azután építette ezt a földalatti erődöt a Feketeszikla Ormon lévő erőd alatt, hogy Ragnarost megidézték. A pletyka szerint Ragnaros rejtőzködik itt a megmaradt Sötétvas törpökkel, akik őt szolgálják. Senki nem juthat be, de azok, akik megpróbálták és sikerült túlélniük, mozgó kőből épült seregről zagyválnak. El lehet tűnődni rajta, hogy vajon mi lesz a terve Ragnarosnak velük azután, hogy visszaszerezte a felsőbb szinten lévő erődöt a sárkányi erőktől.

Feketeszikla Orom (erőd, 450): Franclorn kovácsmester azután építette ezt a hatalmas erődöt a Sötétvas törpök otthonául, miután az általuk idióta módon megidézett Ragnaros elpusztította a hegy nagyobb részét. Nefarionnak, a sárkány hadnagynak más elképzelései voltak, és a törpöket a földalatti erődjükbe űzte, és megpróbálta azt az erődöt elpusztítani. Az alsóbb szinteken lévő komplexumot azonban nem sikerült neki és seregének megszerezni, mert ott még mindig Ragnaros uralkodik.
A Feketeszikla Orom alapjához a Sötétvas törpök a kihűlő lávát formálták, ami szinte csoda. Az Olvadt Hídról (Molten Span) alig látszik ez, ahogy feketén és mintegy rossz ómenként áll. Sárkány őrzők ügyelik a falakat, és úgy tűnik, hogy a fekete obszidiánok kivonják a fényt az összes közeli helyről. A sárkányok kedvelt időtöltése az utazók megtámadása, szóval letérni az útról nem egy nyerő dolog ezen a vidéken.

Feketeszikla Orom Lejtői (táborhely, 1.500): Az orkok számos tábort építettek a vulkán lábánál, és hegyet sajátjuknak nyilvánították ki (de észrevettem, hogy nem kívánják mélységeiben feltárni). A településeik nagyobb részét a lejtőkön rejtették el, így biztosítva, hogy senki nem lepheti meg őket. Mérföldekről észreveszik a közeledő alakokat.
Habár az orkok létszámban felülmúlják az ogrékat, az ogrék folyamatosan megtámadják őket, ahogy Viharváradból is rendszeresen küldenek vadászó csapatokat, hogy irtsák ki az orkokat Azerothról. Van egy mérges, kétségbeesett alaphangulata ennek a helynek.

Tűzbelű Szikla (tábor, 900): Ez az ogre tábor messze fekszik a főúttól, a Lángoló Sztyeppék északkeleti részén. Az ogrék senkivel sem tartanak fenn szövetséget, csak más ogrékkal, és elhatározták, hogy minden más népet elűznek innen. A tábor erősen védett, megfelelően megerősített ogre buckákkal, amelyek egy sziklás völgyben vannak lépcsőzetesen elhelyezkedve. Az ogrék nem szívesen látják egyik másik nemzet látogatóját sem, amelyet jól tükröznek a tábor közelében lévő vadon fáiról lelógó széttépett testek. Nagy számban élnek itt dögevők, mivel az ogrék egyszerűen csak fellógatják a fára azt, amit nem esznek meg. Ha valaki elég bolond ahhoz, hogy ellátogasson ebbe a régióba, a vadak valószínűleg előbb felfalják, mintsem, hogy megpillantson egy ogrét.

Az Olvadt Híd (Molten Span): A Feketeszikla Orommal való összeköttetés valóban nagyszerű munka, ahogy azt kelletlenül, de bevallom. Ez a masszív kőhíd a Ragnaros által létrehozott szurdokban égő tűz fölött ível. Ha nem akarod, hogy az életed egy hajszálon fityegjen magasa egy lávatenger felett, akkor mehetsz a sziklákba vájt obszidián lépcsőkön, amelyek a szurdokba vezetnek le mindkét oldalon. Az út során számos hatalmas törp szobor mellett is elhaladsz, amelyek zománcos láncokkal rögzítettek a földhöz a láva fölé.

Thaurisan Romjai: Ezt a törp település utánzatot az első trónbitorlól nevezték el, aki magát a Sötétvas királynak nevezte. Elhagyták Khaz Modant és felépítették ezt a várost, de a népünkkel folytatott háború során elpusztult, amikor a vulkán kitört a hülyeségük miatt.



Történelem

A sztyeppék korábban a Vörösgerinc-hegység részei voltak, mielőtt a Sötétvas törpök a száműzetésük után megérkeztek ide. Egy közösséget hoztak létre Thaurisan néven, de annyira nem voltak ügyesek, hogy biztonságban tartsák. A thánjuk, egy őrült varázsló, megidézte a tűz-elementálok királyát, Ragnarost, hogy segítsen neki a Vaskohó törpök ellen vívott háborúban. Ragnaros eljövetele számos hegyet megolvasztott a térségben, és egy nagy vulkánt formált a robbanás epicentrumában. Történetek keringenek arról, hogy a Sötétvas törpök jelenleg Ragnaros bábjaként élnek a Feketeszikla Orom alatt. Habár ez csak egy pletyka, úgy hiszem, igaz.

A Második Háború után orkok érkeztek ide, és több települést is fenntartanak a vulkán körül, mivel úgy gondolom, hogy a klíma kedvező számukra. A Horda elfoglalta a Feketeszikla Ormot és a Második Háborúban a hadműveletek bázisa volt a Lordaeron ellen vezetett hadjárat során. Végzetpöröly Orgrim Hadfőnök a vulkán lábánál ölte meg az ember hőst, Anduin Lothart a háború vége táján, habár Lothar halála megfordította a csata kimenetelét és arra ösztökélte a Szövetséget, hogy rohanja le a nagyot hibázó Hordát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése