2011. június 9., csütörtök

Az Elátkozott Földek (Blasted Lands)


Lakosságszám: 2.000 (55% Rettegettsulyok (Dreadmaul) ogre, 15% démon, 15% draenei, 10% ember, 5% nemes elf)
Államforma: elsősorban törzsi társadalom egyeduralkodókkal
Vezetők: Agramalor, a Rettegettsulyok ogrék ura;
                Lord Kazzak, a Végzetőr (Doomguard) démonok ura;
                Thas’ranan főmágus, az Alvilágőrző Erőd mágusok parancsnoka
Főbb települések: Alvilágőrző Erőd (Nethergarde Keep) (300), a Szennyezett Sebhely (Tainted Scar) (300)
Beszélt nyelvek: Közös, Eredun, Alsóbb Közös, Ork, Thalassian
Vallás: Lángoló Légió, Szent Fény
Erőforrások: ásványkincsek

Az Elátkozott Földek okkal viseli ezt a nevet: mágiával lettek sújtva, amely létrehozta a Sötét Portált, amelyen a tomboló Horda Azerothra áramlott. Ma a szétszabdalt földnek csak pár lakosa van, és nincsen egyetlen jelentős települése sem.
Az Elátkozott Földeken csak egy használható út van, amelyet északon az Alvilágőrző Erőd zord mágusai őriznek. Az a nem irigylendő küldetésük van, hogy vigyázzák a Sötét Portált és megóvják a kontinens többi részét a délen élő démonoktól és megvédjék magukat a sivatagban vándorló ogre törzsektől.
Az időjárás száraz és forró nappal és meglehetősen hideg éjszaka. A hegyek minden csapadékot megállítanak, amely Gyászmocsárból (Swamp of Sorrows) érkezne északra, és egyetlen folyó sem szeli át ezt a földet. A keleti partra időnként érkeznek viharok a tenger felől, de ezek a záporok olyan gyorsan jönnek és mennek, hogy a víz csupán elfolyik a széttöredezett földön vissza a tengerbe.

Lakosság és kultúra


Fenntartásaim voltak Alvilágőrzővel kapcsolatban.
Először feszült savanyúpofáknak gondoltam lakosait, de amikor megismertem a felelősségüket és a veszélyt, amellyel szembenéznek, megengedtem, hogy olyan zordak legyenek, amilyenek akarnak. Ezek a szegény lelkek naponta harcolnak az ogre mágusokkal és démonokkal, akik azzal fenyegetnek, hogy elfoglalják az erődöt, vagy megszerzik a Sötét Portált.
Ez a kis szoros közösség kevés bűnesettel találkozik; ugyanakkor azokat, akik megszegik a megállapodást, amelyet tettek, amikor elfogadták helyüket az erődben, egy időre Viharváradba küldik a Pincebörtönbe (Stockade). Ezek a mágusok semmilyen kilengést nem tűrhetnek el maguk között.
Ha muszáj meglátogatnod az Elátkozott Földeket, emlékezz rá, hogy az alvilágőrzői mágusok az egyetlen vendégszerető népek az egész területen. És ők sem kifejezetten vendégszeretők.

Földrajz


A Sötét Portálon átszivárgó mágia kipusztította az Elátkozott Földeket, egy terméketlen sivatagi látképet hagyva maga után. Ez a régió semmilyen életnek nem kedvez.
A Szennyezett Sebhely: Ezt a területet vékony, mérgező köd fedi, amely megfojtja azokat, akik elég buták ahhoz, hogy közel merészkedjenek. Démonok táboroznak itt és a már így is kizsigerelt földet tovább rontják energiáikkal. Sokan hiszik azt, hogy Lord Kazzak a Lángoló Légióból egy rejtett toronyban él a mérgező ködben, de kevesen tértek vissza ahhoz, hogy megfelelő információkat adjanak.

Városok és települések


Az Elátkozott Földeket északon a Szövetség erői őrzik, délen démoni befolyás van, míg középen ogre törzsek élnek.

A Sötét Portál: A Portál, amellyel minden elkezdődött. Vonakodó mágusok és paladinok szükségtelen kísérete mellett is csak pár száz lábnyira közelíthettem meg. Még így is láthattam a portál oldalán álló köpenyes figurák masszív szobrát és a lila, örvénylő mágikus energia-masszát, amely a Külső Földekre (Outland) vezet. A Portál körüli terület elfeketedett és tönkrement abba a robbanásban, amellyel évekkel korábban a portált elpusztították. Habár nemrég újjáépítették, még mindig ördögi villámok rezonáltak.

Alvilágőrző Erőd

Lakosság: 300
Államforma: feudális monarchia
Vezetők: Thas’ranan főmágus, az alvilágőrzői mágusok parancsnoka
                Lordenson Tábornok, az alvilágőrzői harcosok parancsnoka
Nyelvek: Közös, Thalassian
Vallás: Szent Fény
Pártállás: Szövetség
Az Alvilágőrző Erőd egy gát, amely egy fertőzött föld ördögeit szorítja vissza – és egy épület, amely tele van pattanásig feszült idegű maximalistákkal. Khadgar főmágus építtette, aki a Draenorral vezető expedíciót vezette valamikor és azóta eltűnt. A ma itt élő mágusok az ő emléke előtt tisztelegve szolgálnak.


Ez a közepes méretű erőd az Elátkozott Földek legészakibb pontján található, és a régióba vezető egyetlen utat felügyeli. Mágusai és harcosai a vidámságot adták fel kötelességükért, és állandó harcban állnak a démonokkal és ogrékkal szemben. Néhányan azt gondolják, hogy veszíteni fognak, de ők csak folytatják a harcot, hogy megvédjék a portált és Azeroth többi részét Lord Kazzak erőitől.
De attól félek, hogy az Erőd legnagyobb problémája nem a külső fenyegetés, hanem a belső.
Thas’ranan és Lordenson megosztva parancsolnak, az előbbi a mágusokat, az utóbbi a harcosokat vezeti. Ritkán vannak haragban, de amikor igen, a többi lakos olyan feszültnek érzi a levegőt, mintha szikrák pattannának körülöttük. Az Erőd emberei egy összetartó csapat hatalmas nyomás alatt. Ha engem kérdeztek, a hely szerintem egy puskaporos hordó.
Mint az egyetlen épület mérföldekre, az Erőd magányosan áll az úton. Harcosok járőröznek a falakon állandóan, és állandóan figyelik a mozgásokat, hogy üdvözölhessék a Viharváradból érkező követeket vagy ételszállítmányokat, hogy visszafordíthassák az utazókat, vagy védekezzenek az ogrékkal és démonokkal szemben.

Történelem


Ez az őrült sivatag valamikor egy mocsaras és lápos terület volt, amelyet Fekete Ingoványnak (Black Morass) hívtak, és Gyászmocsárhoz hasonlított. Amikor Medivh felépítette a Sötét Portált, hogy összekösse Azerothot az orkok szülőföldjével, Draenorral, az orkok keresztüljöttek a portálon és megkezdődött az első a nagy háborúk közül. Az orkok arcane mágiája olyan erős volt, hogy magába szippantotta a mocsaras területet, és csak száraz vörösagyagot hagyott maga után. Amikor a Szövetség elpusztította a Sötét Portált, a szennyezés terjedése megállt, de az Elátkozott Földek nem tudott meggyógyulni.
És ha a Horda nem lett volna elég, Rettegettsulyok ogrék is átjöttek a Sötét Portálon. Ellentétben az orkokkal, ők az Elátkozott Földeken maradtak.
Az Alvilágőrző mágusai mesélték, hogy szerintük az ogrék Lord Kazzakot szolgálják. Akárki is legyen a vezetőjük, azt parancsolta nekik, hogy rendszertelen időközönként folyamatosan támadják a Szövetség erődjét.

2 megjegyzés:

  1. nagyon jó lett remélem a többi zónát is bemutatod.
    imádom az irásaidat.^^

    VálaszTörlés
  2. Nekem is tetszenek az írásaid és remélem faji bemutatásra fog kerülni a Highborbe és az élőhalottak!

    VálaszTörlés