2011. május 26., csütörtök

Vol'jin - Az ítélet 5. rész

Később Vol’jin és Zalazane a sűrű aljnövényzeten gyalogolt keresztül.
- A jövő – mondta Vol’jin – még nem lefutott. Mi nem egy játéktábla figurái vagyunk. Ha megölök valamit, azt a saját elhatározásomból teszem.

- Igen, öregem – mondta Zalazane. – Ebben a spirituális utazásban mindent láthattam. Utakat láttunk. Nem biztos utakat, csak lehetőségeket. Ha egy troll gyenge, amikor erősnek kellene lennie, talán egy másik troll lép a helyébe. Aztán talán éppen a gyenge… - elfordította a tekintetét Vol’jinról, – lesz az, aki a gazember lesz az erős történetében.
- De mi van akkor, ha az első ismét erős lesz, Zalazane?
- Nem tudom, öregem. Az egész sötét vudu. Talán mindketten hatalmas vezetők lesznek. Talán barátok. Vagy talán a második trollból lesz a gazember.
- Zalazane, nem fogjuk hagyni, hogy ez megtörténjen. Barátok vagyunk, és megtanultunk pár dolgot. Neked és nekem, öregem, tűrnünk kell, igaznak és vadnak kell lennünk.
- Ja – mondta Zalazane kevés reménnyel. – Majd kitalálunk valamit, Vol’jin.
Vol’jin és Zalazane keresztülhaladt a növényzeten, hogy minél gyorsabban maguk mögött hagyhassák az Első Otthont. Hamarosan ismerős jeleket kezdtek észrevenni, amelyek azt jelezték, hogy közel voltak a Sötétlándzsások földjeihez.
Az elmúlt néhány nap látomásai és kinyilatkoztatásai hamar elhalványultak. Vol’jin idegesen próbált visszaemlékezni a részletekre, de ahogy minden egyes lépéssel távolodtak az Első Otthontól, úgy halványultak az emlékek. Talán így akarták a loák – csak egy halvány érzésre volt szükség. Csak pár szó maradt meg benne. Tűrés. Igaznak lenni. Vadság.
Vol’jin és Zalazane most már különböztek egymástól. Magabiztosan lépkedtek, állandóan figyelve a veszélyre. Megváltoztak az Első Otthonban. Kölyökként léptek be, és ragadozókként távoztak. Veszélyesek voltak, büszkék és erősek; a Sötétlándzsás törzs tagjai lettek.
Ahogy elérték a falut, figyelmeztető jeleket vettek észre. Vérrel szennyezett letaposott levelek. Füstszag a levegőben.
Vol’jin minden érzéke azt súgta, hogy valami megváltozott. Valami alapvető összetevője a szigeten lévő élet hullámzásának örökre átalakult.
Kinyújtotta a kezét, és Zalazane rögtön megállt. Egy kis ösvényen álltak nem messze Sötétlándzsa falujától. Még nem láthattak semmit, de még a hangok is rosszat sejtettek. Vol'jin nyüzsgést hallott, fakivágás és kalapácsolás hangját.
Vol'jin becsukta a szemét és mélyet lélegzett, hallgatva a loákat. Suttogtak hozzá, de nehezen értette őket. Idővel majd megtanulja.
- Azt hiszem, hogy a falunkat megtámadták – közölte Zalazane-nel, és próbálta megfejteni az izgatott loák üzeneteit.
Zalazane sokatmondóan bólintott. Neki is megvoltak a maga módszerei, és látásmódjuk különbözősége éket vert közéjük.
Előrébb léptek fegyverüket előreszegezve, minden lépést óvatosan tettek meg.
Áthatoltak a leveleken, és maguk előtt látták Sötétlándzsa falvát. A kunyhók összedőlve álltak, és mindenfelé szétszórva romok hevertek.
A falu szélén holttestek hevertek szabályos sorba rakva. A halottak között trollok járkáltak, és békés pózba helyezték őket. Itt és ott nők és gyermekek térdeltek le egy-egy troll elé, és a hajukat tépték. Egy pap előre-hátra dülöngélt, miközben szemét lecsukva mormolta imáját.
A trollok, élők és holtak, mind Sötétlándzsások voltak.
Vol'jin és Zalazane a falu központja felé kezdett futni. A pusztítás még nagyobb volt itt. Elszaladtak jó pár Sötétlándzsás mellett, akik azonban túlságosan el voltak foglalva a maguk bajával ahhoz, hogy észrevegyék ezt a kettőt.
A lagúnához közel hajót építő Sötétlándzsásokat láttak. Sok hajót építettek. A megszervezett csapatmunka nagyban különbözött attól a nyugodt élettől a szigeten, amelyhez Vol'jin hozzászokott.
A szíve hevesebben kezdett verni. Nem hódították meg a népét, de azalatt a rövid idő alatt, amíg távol volt, megváltoztak.
Vol'jin és Zalazane megálltak a falu központjában, két nyugodt alak a körülöttük serénykedők tengerében. Néhány troll feléjük sietett, arcukon óvatos, zavart tekintettel. A loák hangosan lármázni kezdtek. Csak Vol'jin hallhatta őket, de tudta, hogy valami közeledik. Körbenézett környezetén, és a feléjük igyekvő trollt vett észre. Vol'jin és Zalazane az öreg Gadrin felé fordult, a törzs vezető boszorkánydoktora felé.
- Fiúk – mondta. - Hol voltatok? Azt hittem, meghaltatok.

- Hogy érted ezt, Mester? - kérdezte Zalazane. - A dzsungelben voltunk egy hétre.
- Egy hétre? Vol'jin, Zalazane... már három hónapja elmentetek. Annyi minden történt. Különös zöld teremtmények érkeztek a tengeren túlról...
- Orkok – szólt közbe Vol'jin.
- Ja, fiam – válaszolta meglepetten Gadrin. Elgondolkodva folytatta: - Az apád, Voljin... harcolt a tengeri boszorkánnyal és...
- Elment. Most már Bwonsamdival van, Gad mester. Tudom. - Vol'jin tudta, hogy igazat beszél, ahogy elhagyták a szavak a száját. El tudta mondani, hogy az apja már nincs a Sötétlándzsások között. Legalábbis nem trollként.
- Követni fogjuk az orkokat a tengeren át – folytatta Gadrin. - A tengeri boszorkány túl erős; nem maradhatunk itt. A papád is azt mondta, hogy menjünk. De időbe fog telni. Fel kell készülnünk rá.
- Megértettem – mondta Vol'jin hirtelen jött önbizalommal. - Gondom lesz az evakuálásra.
- Segítek – mondta mosolyogva Zalazane.
Vol'jin visszavigyorgott a barátjára. Az lenne a legbölcsebb, ha előre küldené Zalazane-t, hogy előkészítse az utat. Zalazane volt a legmegbízhatóbb barátja, és jól végezné el a munkát. De egy része Vol'jinnak visszatartotta őt ettől az ötlettől. Nem tudta, hogy miért, de úgy érezte, hogy közel kell tartania magához Zalazane-t mostantól.
Segítenének egymásnak. Együtt bármit meg tudnak csinálni. Igazak lesznek és vadak, és tűrni fognak.
Vége


4 megjegyzés:

  1. Hello. Nagyon tettszenek a fordítások, igaz még csak 1-2őt olvastam el, de örülök, hogy magyarul eltudom olvasni őket:D

    VálaszTörlés
  2. Ez is egy király törtnet, kár, hogy már vége, kíváncsi lennék, hogy Zalazane miért ellenfél a játékban.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. http://wow-hungary.com/node/17271

      Itt elolvashatod, hogy hogyan szállt szembe Vol'jin Zalazane-nel, ha erre vagy kvíáncsi.

      Törlés