2011. március 19., szombat

A gnómok történelme

Elnézést, de a gnóm történelemről elég keveset lehet elmondani. Pokolba is, még maguk a gnómok se tudják, hogy milyen fontos szerepet játszottak a Második Háborúban! De úgy indítottam el ezt a munkát, hogy a Szövetség minden népéről fogok írni, szóval igyekszem törpségem legjavát adni.

Kicsivel több, mint 200 évvel ezelőtt egy törp felfedező belebotlott egy gnóm faluba. Az, hogy az élmény sokkoló volt, enyhe kifejezés. Amíg mi még mindig bámultunk a puskapor mindenhatóságán, nekik már full-automatás háztartásaik voltak és hatalmas robotcsirkék őrizték a falvaikat. Nem én vagyok az első, aki azt mondom, hogy kicsi barátaink néha egy kicsit furik...

Akárhogy is, ügyesnek néztek ki és az, hogy mennyire megértették ezeket a technikai dolgokat, az egyszerűen meghökkentő volt. Szóval felajánlottuk nekik a barátságunkat, ők pedig örömmel elfogadták. Ezenkívül helyet is biztosítottunk számukra, ahol felépíthették a maguk városát Dun Morogh hegyei között, nem olyan messze
Vasüllőtől (Ironforge). Így a gnómok és a törpök együtt megépítették Gnomeregant és a gnómok a felszínre költöztek. Ettől kezdve a két nép egymás mellett éldegélt. Ekkortájt találkoztak a gnómok a goblinokkal és a két nép között kialakult egy kereskedelmi és technológiai ellenségeskedés, amely napjainkig tart.

A Második Háború alatt a gnómok is felfegyverkeztek és segítettek nekünk a Horda elleni harcban. A műhelyeik különféle szerkentyűk és járművek tucatjaival árasztottak el minket, és számos gnóm személyesen is részt vett a harcokban, nagy repülő járműveket vagy vacak tengeralattjárókat irányítva a csetepatékban. Ha nem lettek volna ezek a kicsi fickók, kétlem, hogy addig kitartottunk volna, ameddig kitartottunk és hogy egymagunkban megnyertük volna a háborút.

Aztán egy nap a gnómok nyomtalanul eltűntek, visszavonva az összes pilótájukat és csapataikat a Harmadik Háború alatt. Majdnem felrobbantunk dühünkben, hogy a barátaink ennyire hirtelen elhagytak minket. Csak a Légió legyőzése után tudtuk meg, hogy a kis nép miért rejtőzött el a világ szeme elől.

Úgy tűnik, a Harmadik Háború előtt egy hatalmas tragédia sújtotta a gnómok anyaföldjét. Amíg a Második Háború áradatát próbálták kiheverni, egy trogg sereg Gnomeregan alatt rajtaütésszerűen megtámadta a földjeiket. Tudták, hogy a Szövetségnek súlyosabb problémái vannak, amiket nélkülük is meg tudnak oldani, ezért a gnómok bezárkóztak Gnomeregan csarnokai közé, és megpróbáltak saját maguk megszabadulni a hódítóktól. Sajnos szörnyű vereséget szenvedtek. Csak a megmaradt gnómok fele tudott elmenekülni Vasüllőbe.

Azóta a srácok újjászervezték a népüket, mégegyszer ellátva a Szövetséget nagyszerű találmányokkal és meghökkentő pilótákkal. Ugyannakkor Gnomeregan jelenleg lakhatatlan. Vezetőjük a saját tanácsadója, Hődugó Mekgineer (Mekgineer Thermaplugg) parancsára egy sugártartalmú bombát robbantott fel a csarnokokban, hogy megöljék a troggokat. Gnomereganban jelenleg egyedül őrült és leprás gnómok, sötétben világító troggok és tonnaszámú ölőgép él. A gnómok megesküdtek, hogy egy nap meggyógyítják városukat.

Csak remélni tudom, hogy sikerül nekik.

(Forrás: Wow RPG Alliance Player's Guide 145. p.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése