2011. március 9., szerda

Gallywix - Kereskedelmi titkok egy kereskedő hercegtől 1. rész

Gallywix - Kereskedelmi titkok egy kereskedő hercegtől
írta: Gavin Jurgens-Fyhrie
eredeti: http://us.battle.net/wow/en/game/lore/leader-story/gallywix/1


Az író előszava

Hé, haver. Itt Gallywix kereskedő herceg. Azért tartod ezt a könyvet most a kezedben, mert olyan akarsz lenni, mint én. Ki nem? Nem él nálam hatalmasabb és veszélyesebb goblin a világon. Mindent tudok, ami a sikerhez kell.

De elöljáróban egy baráti, jogilag kötelező figyelmeztetést csak neked.

Ha ezt olvasod, és még nem vetted meg a könyvet, az lopás. Azt hiszed, hogy a lapozgatásnak nincs áldozata? Azt hiszed, hogy ez neked mint vásárolónak, jogodban áll? Egyáltalán nincs igazad, pumpolókám! Az ilyen potyázók, mint te, húzták le a profit-különbözetemet annyira, hogy nem tudtam a kastélyomban egy ehető bútorokból álló szárnyat kialakítani. Most a megérdemelt, torta-formájú párnákkal díszített csokikanapé helyett be kell érnem selyemhuzatú bútorokkal. Próbáltál már selymet enni? Egyáltalán tudod, hogy ez a cucc honnan származik? Egy féreg szájából, onnan! Ezt helyre kell hoznod. Vedd meg a könyvem, vagy a robbantós orgyilkosaim fogják levadászni az ilyen tolvaj csatorna-patkányokat, mint te.

Mi, hogy kétségbe mered vonni? Találkoztunk már? Soha nem lesz belőled kereskedő herceg, ha csak üres fenyegetéseid vannak. Ez a pozíció nem örökletes, mint az a kényelmes királyos munka, amilyen az embereknek van. Ha azt mondanám neked, hogy harminckét kémem figyel téged, akkor nyelj egy nagyot idegességedben, mert jobb, ha elhiszed, haver.

Nem kell körbenézned. Úgyse látod őket. Ne vesztegesd az időmet, és ne kockáztasd az életed. Húszezer arany igazán olcsó ára annak, hogy életem történetét olvashatod. És ha még az előző mondatot is anélkül olvastad el, hogy megvetted volna a könyvet, a birodalmam minden porcikáját arra szentelem, hogy tönkretegyelek téged. Megértettél?

Jó. Akkor most fizess annak az átkozott eladónak.

Megvan? Biztos? Nagyszerű. Nos, kösz, hogy megvásároltad a könyvem, lúzer. Kereskedő herceg akarsz lenni? Én meg egy haderőnyi fel-fosztogatót akarok, akiknek az öklére az én arcom van pingálva, de a Lángoló Légióval való tárgyalásaim kudarcba fulladtak, így úgy gondolom, hogy egyikünk sem fogja megkapni azt, amit akar.

Miért nem lehetsz kereskedő herceg? Mivel minden pozíciót betöltenek náladnál jobb goblinok, azért. Még nem állsz készen, de ne aggódj. A megfelelő goblinhoz fordultál segítségért.

Bizonyára hallottál rólam néhány szóbeszédet. „Gallywix úgy lett kereskedő herceg, hogy felrobbantott mindent, kiárusított mindent, vagy eladott mindenkit, akit ismert. Amikor a Kajaro-hegy kitört, Gallywixnek volt csak egyedül csónakja, és igen-igen alacsony árat kért a menekültek életének megmentéséért. Úgy fogdosta össze a goblin arisztokrácia krémjének tagjait, mint más a kolbászt a hentesnél, aztán megpróbálta őket eladni rabszolgának. Az a szörnyeteg Gallywix a saját népét is elárulta egy tonnányi mandulás csókért.”

Szörnyen hangzik, nemde?

Tudod mit? Minden igaz belőle. Miért hazudnék? Sose takargattam azt, amire büszke vagyok. Ha holnap a világ félbeszakadna, megvenném a Sötét Portált, egy díjbeszedő bódét állítanék melléje, és az utolsó garasét, az ujjain lévő gyűrűket, a szendvicseik utolsó morzsáit is elkérném a menekülőktől, valamint aláíratnék velük egy szerződést, miszerint Nagrand egén egy rakéta-palotát építenek fel nekem. Ez a goblin módi! Legyen felszerelésed, és követelj mindent! Barátkozz meg ezzel!

De, hé. Fizettél a belépőjegyedért, ezért a következőt kapod cserébe: három titkát a valaha volt legnagyobb kereskedő hercegnek, akit csak ez a sárgolyó látott. Nem tart sokáig az elmesélésük. Valójában, ha keresztül lapozod a könyvet, észreveszed, hogy az utolsó háromszáz oldal csak régi újságok és szárított hal-ételek receptjeinek másolatából áll.

Sajnálom, haver. Nincs visszafizetés.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése