2014. szeptember 26., péntek

Anduin Lothar, Azeroth oroszlánja

Az ember, aki nélkül az emberiség megbukott volna az orkokkal szemben. Az Arathi vérvonal, a legendás királyok utolsó leszármazottja, aki létrehozta az első Szövetséget. A Ló Testvériségének utolsó vezetője, Azeroth Oroszlánja: Anduin Lothar.


2014. szeptember 24., szerda

A Bleeding Hollow klán és Kilrogg Deadeye - írta Neston

Nagy-nagy örömmel jelenthetem be, hogy egy nagyon kedves olvasóm, Neston a héten megkeresett, hogy szeretne a lore egyes fejezeteiből fordításokat készíteni és azokat az én blogomon szeretné megjelentetni. Természetesen megtisztelőnek tartom a kérését, és örömmel teljesítem is. Így fogadjátok nagy szeretettel Neston vendégírását, amely remélem nem az utolsó lesz tőle, és mindenkit továbbra is biztatok arra, hogyha kedve van, uccu neki, fordítson, az a nyelvtudásának sem árt!
 

A Bleeding Hollow klán, és egykori vezetőjük, Kilrogg Deadeye rövid története:


Áttekintés:

A Bleeding Hollow klán a leghírhedtebb és legerősebb ork klánok egyike volt. A klán azután a rejtett verem után kapta a nevét, ahol a vezérek feláldozták egyik szemüket, hogy láthassák saját haláluk vízióját. Előre tudván saját haláluk körülményeiről, a Bleeding Hollow vezérek félelem nélkül vezették klánjukat a harcokba.

Az Iron Horde egyik klánjaként a Bleedig Hollow klán a legvadabb ork klánok egyike. Kilrogg teljesen hisz saját halála víziójában és körülményeiben, továbbá abban, hogy a Vas Horda végül a dicső végbe vezeti majd őket. Berzerkerei egyformán éhesek a harcra és a diadalra. Rejtélyes rítusokat hajtanak végre, és halálos szándékkal csapnak le a dzsungelen belül és kívül egyaránt. Azok a szerencsétlenek, akik a territóriumukra tévednek, ritkán hallattnak magukról ismét...


2014. szeptember 2., kedd

Csata az Undercityért

(Ez az írás reményeim szerint egy hosszabb sorozat első része, amely bemutatná az Orgrimmar ostromával véget érő háborút a Szövetség és a Horda között. Sokan ezt a Negyedik Háborúnak nevezik, azonban a Blizzard álláspontja szerint nem lehet annak nevezni, mivel a korábbi háborúk – bár kettőben ott is a Horda volt az ellenfél – a Burning Legion (Lángoló Légió) elleni háborúk voltak, ez viszont nem, így egyelőre a hivatalos oldalakon a Szövetség-Horda háború nevet viselik. Ennek a háborúnak voltak előzményei, és az Undercity-ért (Aljaváros) folyó csata is annak tekinthető, egyben a háború kirobbanásának pillanataként is ezt szokás megjelölni.)

Ennek a háborúnak, mint már írtam, voltak előzményei, hiszen a Hyjal hegyen vívott csata után létrejött fegyverszünet a Horda és a Szövetség között igencsak törények volt mindig is, ez azonban főleg helyi konfliktusokban nyilvánult meg. Ilyen helyi konfliktus volt az Alterac Valleyben folyó folyamatos csatározás is. Emellett azonban létrejöttek olyan szervezetek is, amelyek mindkét frakció tagjait szívesen látták maguk között, mint az Earthen Ring vagy a Cenarion Circle. És ha kellett, akkor képesek voltak közösen szembeszállni az őket fenyegető veszéllyel szemben, ahogyan azt a Shattered Sun Offensive esetén is láttuk Kael'thas Sunstriderrel és Kil'jaedennel szemben.